Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ζ ΄Κυριακή του Λουκά

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης στην Καλλίπολη Πειραιώς.  Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Γερόντιος την Ζ ΄Κυριακή του Λουκά.

Στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στα δύο θαύματα που μας εξιστορεί η Ευαγγελική περικοπή αυτό της θεραπείας της αιμορροούσης γυναικός και της θυγατέρας του Ιάειρου.

Κάνοντας λόγο για την πίστη που υπερνικά τον φόβο. Ο μεν Ο Ιάειρος παρά τις απαγορεύσεις των  Γραμματέων και των Φαρισαίων: «ότι όποιος βρίσκεται στις ομιλίες του Κυρίου μας θα γίνεται αποσυνάγωγος», όχι μόνο τολμά να παρευρεθεί αλλά συζητά και μαζί Του,  η δε  γυναίκα, απλά αγγίζει τα ρούχα του Κυρίου, προσδοκώντας να λάβει την ίαση, αυτοί οι δύο άνθρωποι μπορεί να μην τους ένωνε τίποτα κοινωνικά, διότι ο ένας Αρχισυνάγωγος και η άλλη μια απλή γυναίκα, αλλά και  οι  δύο έχουν κοινά στοιχεία: διαθέτουν πίστη και τόλμη η οποία λειτούργησε θεραπευτικά και θαυματουργικά.

Αυτό ζητάει και από εμάς ο Κύριος που μας αποκαλύφθηκε με την παρουσία Του στη γη να έχουμε Πίστη και Τόλμη, διότι μόνο έτσι θα δείξουμε ότι είμαστε μαθητές Χριστού και όχι όχλος.

Ζ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΟΥΚΑ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Αρχιστρατήγων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος