Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου.
Αφ΄ εσπέρας και τη σεπτή αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας στους δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή των κληρικών της εκκλησίας μας και πλήθους πιστών που έσπευσαν να προσευχηθούν και να επικαλεστούν την Χάρη Του.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε εις το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Σαλαμίνος με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Σαλαμίνος, π. Προκόπιο και τον Διάκονο π. Πέτρο.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία αναφέρθηκε στα λίγα στοιχεία που έχουμε για τον Άγιο και την ιδιαίτερη σχέση που συνδέει τους Χριστιανούς σε κάθε δύσκολη στιγμή απωλείας η επιθυμίας φανερώσεως να επικαλούνται το όνομά Του.

Τέλος πολλοί ήταν εκείνοι που προσέφεραν στον Άγιο τις παραδοσιακές «Φανουρόπιτες» τις οποίες ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος συγχαίροντας όλους εκείνους που φροντίζουν ώστε τα έθιμα και οι παραδόσεις μας να παραμένουν όχι απλά ζωντανές αλλά και ιδιαίτερα δυνατές, σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται, εν συνεχεία ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Παρεκκλησίου.

Εορτή Αγ. Φανουρίου 2018.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Άγιος διδάσκαλος του γέννους Πατροκοσμάς ο Αιτωλός

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αρχή της Ινδίκτου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος