Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και Σαλαμίνος.
Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορυδαλλού ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή ιερέων της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Πλήθος ευσεβών Χριστιανών της ευρύτερης περιοχής, προσήλθαν με κατάνυξη και ευλάβεια για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους καθώς και να ασπασθούν το Ιερό Εικόνισμα του.

Με το πέρας του Εσπερινού, παρά τον άστατο καιρό που επικρατούσε, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου πέριξ των οδών του Ιερού Ναού με την συμμετοχή φιλαρμονικής μπάντας, την παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ, Σταύρου Κασιμάτη, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Ιωάννη, π. Συμεών και τον Διάκονο π. Λουκά, τον Δήμαρχο της πόλεως και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος  ανέπτυξε  το κήρυγμά του. με την ρήση του ευαγγελίου «Ου δύναται πόλις κρυβήναι επάνω όρους κειμένη» αναφερόμενος στην φωτεινή ζωή του Αγίου Νικολάου τα θαύματά και όλα αυτά τα στοιχεία που συνέθεσαν το αγωνιστικό φρόνημα Του, ο οποίος έλαμψε με τρόπο χαρισματικό στην Α΄ Αγία Οικουμενική Σύνοδο η οποία καταδίκασε τον αιρεσιάρχη Άρειο.

Εορτή Αγ. Νικολάου 2018.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Είς Διάκονον χειροτονία.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Νέος Διάκονος στην Ι. Μητρόπολη

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος