Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου εορτάζει.

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε στην ομώνυμη Ιερά μονή στην Αμφιάλη  η  μνήμη του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2016 (7 Νοεμβριου ν.ημ.), εψάλη Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Γρηγορίου Ταυλάριου.

Εορτή Αγ. Δημητρίου 2016
Ενώ την Κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, όπου φιλαδέλφως προσεκλήθη εκ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, οπού για λόγους υγείας αδυνατούσε να παρευρεθεί στην Ιερά πανήγυρη, πλαισιωμένου από Ιερείς και διακόνους των αδελφών Μητροπόλεων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα Θαύματα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στην ανδρεία και τις πολλές του παρεμβάσεις στην καθημερινή μας ζωή, στον ζήλο και αυταπάρνηση που πρέπει να δείχνει και να βιώνει ο χριστιανός τονίζοντας ότι:
Εμείς οι χριστιανοί είμαστε μαθητευόμενοι στρατιώτες, όχι του χθες, αλλά του σήμερα και του αύριο , γιατί έχουμε να φυλάξουμε μια μεγάλη κληρονομιά, έχουμε να φυλάξουμε την εθνική μας συνείδηση και την Αγία Ορθόδοξη πίστη μας, με τα όπλα της πίστεως και των Μυστηρίων της εκκλησίας .

Εορτή Αγ. Δημητρίου 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ένας χρόνος από την κοίμηση της Γερόντισσας Ησυχίας.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ζ’ Πανελλήνια Συνάντηση του Νε.Ο.Σ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος