Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ιερά Πανήγυρις Των Αγίων Αναργύρων Αιγίνης

Σε πανηγυρικό κλίμα τιμήθηκε η εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Νήσο της Αιγίνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό κτίσμα του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιερωνύμου του εν Αιγίνι.
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου πραγματοποιήθηκε το εορταστικό διήμερο των Αγίων.
Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τον εφημέριο του νησιού π. Γεώργιο Κανέτη και τους π. Αναστάσιο Αληφραγκή και π. Στέφανο Τσίκουρα.
Ύμνους απέδωσε τμήμα της βυζαντινής χορωδίας της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στό  θαυμαστό παράδειγμα της έμπρακτης αγάπης των Αγίων Αναργύρων οι οποίοι κάνοντας πράξη την εντολή του Δεκαλόγου (….Αγαπήσεις τον πλησίον σου ώς εαυτόν), μαζί με τη μόρφωσή τους είχαν καλλιεργήσει ταυτόχρονα και την αρετή η οποία έγινε η κινητήριος δύναμη, ώστε αφιλοκερδώς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους τους.
Τέλος λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα των Αγίων πέριξ των οδών του Ιερού Ναού παρουσία πιστών προσκυνητών και Αρχών της Νήσου.

Εορτή Αγ. Αναργύρων 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο εορτασμός Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αγίου Προκοπίου στην Σαλαμίνα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος