Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ιστορία και η δια θαυμάτων έγερσις του ιερού ημών αγώνος.

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η  εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, υπό την αιγίδα της  Ιεράς Μητροπόλεώς  Πειραιώς και Σαλαμίνος , με θέμα “Η ιστορία και η δια θαυμάτων έγερσις του ιερού ημών αγώνος”  Στην φιλόξενη Αίθουσα «Μπόγρη> του Δημαρχείου της Σαλαμίνος

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ,κ. Γερόντιος  όπου αναφέρθηκε με ιστορικά ντοκουμέντα στα θαύματα, τους διωγμούς των γνησίων ορθοδόξων χριστιανών, αλλά και την Αποστολική διαδοχή που δυστυχώς κάποιοι «παρόλο που γνωρίζουν την αλήθεια», αρνούνται να την παραδεχτούν.

Επίκαιρους ύμνους έψαλε η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη χοραρχία του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση ο Δήμαρχος της νήσου κ, Γεώργιος Παναγόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Κόγιας και Αντώνιος Βακάλης, ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κ. Λάμπρος Καπαραλιώτης, ο Πρόεδρος τοπικού διαμερίσματος Σαλαμίνος κ. Νικόλαος Αρσένης, η Πρόεδρος και το Δ.Σ τριτέκνων Σαλαμίνος κ. Νίκη Πρωτονoτάριου,οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων: Ανατροπές,Salamina News, Press και πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα του δημαρχείου.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος π. Πέτρος Κοκκίνης.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΟΣ 2020

  

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Υπαπαντή του Κυρίου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος