Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με την ευχή ο νέος χρόνος να είναι πνευματοφόρος, ειρηνικός, πλήρης αγαθών και κάθε ευλογίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος ευλόγησε την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Παρέστησαν ο ιερός κλήρος, εκπροσωποι των ενοριακών εκκλησιαστικών συμβουλίων,των φιλοπτώχων αδελφοτήτων,πιστα μέλη της Πειραϊκής εκκλησίας καιο αρκετοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μετά την κοπή της πίτας και τις καθιερωμένες ευχές, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κάλεσε τους πολιτικούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τον λαό εμπράκτως και ουσιαστικώς ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως για να πάει η Πατρίδας μας μπροστά… η λύση είναι να γυρίσουμε πίσω .. στις διδαχές των Πατέρων της Εκκλησίας μας και να φυλάξουμε ώς κόρην οφθαλμού κάθε τι Ιερό και Όσιο που ως πολύτιμη κληρονομιά έχουμε παραλάβει.

Δεν παρέλειψε να εξωτερικεύσει την ανησυχία του για τις εθνικές εξελίξεις σχετικά με το θέμα της Μακεδονίας, ενώ επεσήμανε στους παρευρισκόμενους πολιτικούς ,ότι έχουν τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη της υπόθεσης τονίζοντας ότι τους καταγράφει η ιστορία.

Χάριν της ιστορίας αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κατά την κοπή της πίτας, αφιέρωσε ένα τεμάχιο στον Άγιο Χρυσόστομο τον νέο ομολογητή (+1955) που στο χρονικό διάστημα 1912-1918 εποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Πελαγωνίας με έδρα το Μοναστήρι (σημερινά Bitola) και ως ο τελευταίος Έλληνας Ιεράρχης εργάστηκε υπεράνθρωπα προσφέροντας τεράστιο Εθνικοθρησκευτικό στηριγμό στον Ελληνισμό της περιοχής.

Από πλευράς εκπροσώπων των τοπικών αρχών παρέστησαν:
Οι Βουλευτές: Θεόδωρος Δρίτσας τ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Ευαγγελία Καρακώστα, Ελένη Σταματάκη, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Τραγάκης Ιωάννης τ. Αντιπρόεδρος της βουλής
Οι Τ. Βουλευτές: Αναστάσιος Νεράτζης, Δημήτριο Καρύδη, Παναγιώτης Μελλάς
Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς κ. Γεώργιο Δαβάκη.
Ο Επίτιμος Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς κ. Παναγιώτη Κοβάτσο.
Οι Αντιδήμαρχοι Πειραιώς: Στέλιος Γαιτανάρος, Σταύρο Βοιδονικόλα, Ιωάννη Μελλά, Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου,
Οι Πολιτευτές: Ζωή Ρούσσου, Βασίλειος Κατσαφάδος, Γεώργιος Βαγιάκης, Αριστείδης Φραγκιαδάκης, Δημήτριος Μαρκόπουλος Αρχισυντάκτης Πρώτου Θέματος, Βασίλειος Μόσχου,Ευγενία Μπαρμπαγιάννης.
Οι Ιωάννης Διάκος Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, Δημοσθένης Σταματάτος και Αθηνά Μπούτση Χαραλαμπίδου Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικαίας – Ρέντη,
Πρόεδρο Απανταχού Κιμωλίων Παναγιώτης Μπιλίνος.
Ο Πρόεδρος Συλλόγου Φοίβος Δήμητρα Γκλεζάκου
Οι Κωνσταντίνος Κατσιβαρδάκος, Πέτρος Μαυρέας, Μιχάλης Δεμέστιχας, Θεόδωρος Τριανταφυλλάκος, Γ. Γεωργούλης.

Τους προσφιλείς ιατρούς: Δημήτριο Πλατανησιώτη, Ιωάννα Θεοφανίδου, Παντελή Βάλβη,Ευψροσύνη Ζαμπέλη-Βάλβη και Σταρούλα Αθανασιάδου.

Κοπή Βασιλόπιτας 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Βασιλείου στην Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος