Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς και Σαλαμίνος παρουσία πλήθους λαού και πολλών εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης  Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος  ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και  κάλεσε τους πολιτικούς να σταθούν  στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τον λαό εμπράκτως και ουσιαστικώς.

Στον λόγο του αναφέρθηκε    στα αντεθνικά και  αντιθρησκευτικά γεγονότα που μαστίζουν την Πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό  δημιουργώντας το αίσθημα ότι δεν  πρόκειται για μια Ελλάδα που έχει ποτιστεί με το αίμα των εθνομαρτύρων και των  Αγίων, αλλά, για ένα τόπο χωρίς ιστορία και χωρίς προορισμό κατασκευάζοντας σαθρά θεμέλια για την  νεολαία μας.

Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει πως η λύση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η  Πατρίδα μας  και   ολόκληρος  ο κόσμος  βρίσκεται στα λόγια του Κυρίου και στις διδαχές των Πατέρων.

Από πλευράς εκπροσώπων των τοπικών αρχών παρέστησαν οι Βουλευτές

κ. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος. Τραγάκης Ιωάννης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Πειραιώς κ. Δαβάκης Γεώργιος . Τ. Βουλευτές Καρύδης Δημήτριος και  Νεράτζης Αναστάσιος.

Ο Αντιδήμαρχος Αγ, Βαρβάρας Σαββίδης Σάββας ,ο εντεταλμένος Πρόεδρος ΠΕΣΥΔΑΠ  κ. Σταματάτος Δημοσθένης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορυδαλλού Διάκος Ιωάννης, Νικαίας Αγ. Ιωάννου Ρέντη Μπούτση Αθηνά,.

Επίσης παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιά με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο  Μουζακίτη,από τον Δικηγορικό Συλ.Αθηνών ο  Πολιτευτής Κατσαφάδος Βασίλειος, οι Πολιτευτές Μαυρέας Πέτρος, Βαγιάκης Γεώργιος, Πατρίκιος Κωνσταντίνος,Ανδρεάκος Θεόδωρος, Μπαρμπαγιάννη Ευγενία.

Ο περιφερειάρχης  Ν.Δ    νοτίου Αιγαίου Δεμέστιχας Μιχαήλ και οι εκδότες, Κατσιβαρδάκος Κωνσταντίνος και ο δημοσιογράφος Μαγδαλινός Νικόλαος Χάνδακας Μιχαήλ

Μηνύματα έστειλαν υπουργοί, βουλευτές ,Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Κοπή Βασιλόπιτας στην Ι. Μητρόπολη 2017

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στήν Σαλαμίνα εορτάζοντας την Περιτομή του Κυρίου και την μνήμη του Μ.Βασιλείου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος