Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου, με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερο  Γεώργιο Κοντογιώργη και τον Διάκονο π. Λουκά.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού μας Ι. Ναού υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να εορτάσει αυτή την μεγάλη ημέρα της Πίστεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του είπε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να εορτάζουμε αυτή την ημέρα, τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας δια της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, που δυστυχώς ξένα πρότυπα και μοντέλα επαναφέρουν την εικονομαχία, διότι σήμερα δεν θέλουμε τον άνθρωπο εικόνα του Θεού, αλλά εικόνα των δαιμόνων.

Δυστυχώς στις μέρες μας οι οποίες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές   ζούμε την παραπληροφόρηση και την κατεύθυνση «κάποιων» με θέσεις και λογική κοσμικού φρονήματος. Η εκκλησία του Τριαδικού Θεού δεν πορεύεται με κοσμικό φρόνημα αλλά με τον λόγο του ευαγγελίου και την προτροπή του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, ” όστις θέλει οπίσω μου ελθεί”, χωρίς φόβους  και χειραγωγήσεις.

Κάποιοι τις ημέρες αυτές της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστή έχουν έναν και μόνο σκοπό να αποτρέψουν τον χριστιανό από την πηγή της ζωής και η πηγή της ζωή είναι ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός,  όπου μεταδίδεται και αγιάζει αυτούς που τον δέχονται, αυτούς που τον μεταλαμβάνουν και αυτούς που αθλούν για το θέλημα του, χωρίς να υποχρεώνει κανέναν να τον δεχτεί, προσκαλεί στο Άγιο Ποτήριο τα πιστά παιδιά Του όχι να τα ασθενήσει αλλά να τα Ζωοποιήσει.

Εν συνεχεία συνέστησε προσοχή, έδωσε παραινετικές συμβουλές τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούμε τις συμβουλές των ειδικών  με  τα μέτρα υγιεινής προστασίας που έχουν προτείνει και να υπάρχει υπευθυνότητα από τον  καθένα ξεχωριστά για να προφυλάξει το κοινωνικό σύνολο.

Τέλος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας και λιτανεύτηκαν οι ιερές εικόνες πέριξ του Ιερού Ναού.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2020
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Α΄ Στάση των χαιρετισμών.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Συνοδική Ἑορταστικὴ καὶ Ὁμολογιακὴ Ἐκδήλωση τῆς Ὀρθοδοξίας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος