Δελτία Τύπου

Η λαμπρά εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

 

Πλήθος πιστών συμμετείχε στους εορτασμούς για την ετήσια πανήγυρη του ενοριακού ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πειραιώς, στους οποίους προεξήρχε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

 

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου που φιλοξενήθηκε στον Ιερό Ναό, λαμβάνοντας την χάρη του σταυρωθέντος Κυρίου μας.

 

Την παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και την επομένη, κυριώνυμο ημέρα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Κατά την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Τιμίου Ξύλου, οι κάτοικοι των οδών απ’ όπου πέρασε, είχαν φωταγωγήσει τις οικίες τους υποδεχόμενοι με τον καλύτερο τρόπο την Παναγία μας.

 

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως προς το ευσεβές ποίμνιο της τοπικής μας Εκκλησίας, σημειώνοντας πως η Παναγία μας, η υπέρμαχος στρατηγός και μητέρα όλων μας, δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ, αφού σε Εκείνη πάντα θα εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας.

Παρόντες ήταν επίσης ο Βουλευτής Πειραιώς κ. Α. Νερατζης και ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς κ. Π.Κουβάτσος. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Γ' Στάση των Χαιρετισμών

ΕΠΟΜΕΝΟ

Δ' Χαιρετισμοί στον Άγιο Νικόλαο Κορυδαλλού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος