Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Λαμπρά Μνήμη του ἐν Αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου Φλωρίνης.

Με λαμπρότητα και την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα η μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας και Πατρός ημών Χρυσοστόμου Φλωρίνης του Ομολογητού.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και την συμμετοχή του Ιερού κλήρου της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου.

Πλήθος πιστών προσήλθε να τιμήσει τον Ομολογητή Ιεράρχη και να λάβει την ευλογία από τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανά Του.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ανάστημα του Αγίου στα Θαύματα εν ζωή και μετά την κοίμησή του και επισήμανε ότι η σημερινή εορτή του Αγίου πρέπει να γίνει η αφετηρία του πνευματικού μας αγώνα, διότι και ο Άγιος αντιστάθηκε σε κάθε οικουμενιστικό πρόσταγμα και χάραξε την θεάρεστη πορεία της Εκκλησίας μας, αυτή που προστάσουν οι πατέρες μας.

Επίσης είπε ότι οι λόγοι και οι πράξεις του έχουν διαχρονική ισχύι και θα πρέπει να αφυπνιστούμε απ αυτές και να μάθουμε, ιδιαιτέρως στην σημερινή εποχή, που οι γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί βιώνουν τον διωγμό σε πιο πολιτισμένο επίπεδο.

Εορτή Αγ. Χρυσοστόμου του Νέου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ιερά μνήμη Του Αγίου Σώζων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Το Γεννέσιο της Θεοτόκου στην Ανδρώα Ι. Μονή Αιγίνης.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος