Δελτία Τύπου

Η Μεγάλη Παρασκευή στην τοπική μας Εκκλησία

Κατανυκτικές στιγμές έζησε το θεοφιλές ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος, την Αγία και Μεγάλη Παρασκευή, κατά την οποία κορυφώθηκε το Θείο Πάθος.

 

Σε όλους τους ενοριακούς ιερούς Ναούς της τοπικής μας Εκκλησίας και στις Ιερές Μονές, Κλήρος και λαός έψαλλαν από νωρίς το πρωί τις Μεγάλες Ώρες και εν συνεχεία τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πλήθος πιστών συνέρευσε στους Ι. Ναούς προκειμένου να θαυμάσει και να προσκυνήσει τους στολισμένους Επιταφίους.

Το απόγευμα, ο Επιτάφιος Θρήνος προσέλκυσε όλους εκείνους που θέλησαν να ενώσουν τις φωνές τους ψάλλοντας τα Εγκώμια του μεγάλου νεκρού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος χοροστάτησε τόσο κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως όσο και κατά τον Eπιτάφιο Θρήνο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

Το μεσημέρι περιόδευσε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της τοπικής μας Εκκλησίας προκειμένου να προσκυνήσει τους Επιταφίους και να ευχηθεί στους Κληρικούς και τα εκκλησιαστικά συμβούλια.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου κατά την Θ. Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Μεγάλη Πέμπτη στην Αίγινα

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΣΤΑ Ο ΘΕΟΣ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος