Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Πανήγυρις Του Αγίου Μηνά

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της τοπικής μας Εκκλησίας, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και Ιερέων της τοπικής μας εκκλησίας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά στους δρόμους της Περιοχής με την συμμετοχή φιλαρμονικής μπάντας, του ιερού κλήρου, του Δημάρχου της πόλεως Κερατσινίου Δραπετσώνας
κ Χρήστου Βρεττάκου, της αντιδημάρχου κ. Περδίκης φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Αντιδημάρχου Αγ. Βαρβάρας κ Σαββίδη και Πλήθος πιστών που συγκεντρώθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν την ιερά μνήμη του Αγίου.
Την κυριώνυμο ημέρα της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Γ.Ο.Χ Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.Γερόντιος με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι.Ναού Ιερομόναχο π.Στέφανο Τσίκουρα και τους π.Γεώργιο και π.Δανιήλ. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και εκμεταλλευόμενος το ευαγγελικό ανάγνωσμα τόνισε ο τι η ζωή του χριστιανού πρέπει να είναι μια συνεχής αυταπάρνηση με απώτερο σκοπό την αναγέννηση του και την ανοδική πορεία του προς τον ουρανό.
Όπως και στην σημερινή ημέρα , αντλώντας μηνύματα από το μαρτύριο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, τα οποία αν τα εφαρμόσουμε θα γίνουμε ουρανοπολίτες.

Εορτή Αγ. Μηνά Αμφιάλη 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ιερά Μνήμη Του Αγίου Νεκτάριου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας Κ. Χρυσοστόμου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος