Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Υπαπαντή του Κυρίου.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα   εορτάστηκε η  Υπαπαντή του Κυρίου τόσο στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. στην περιοχή της Καλλιπόλεως, όσο και στην Ιερά Μονή Φλεβαριωτίσσης Σαλαμίνος.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλλιπόλεως –Πειραιώς, συμπαραστατούμενος υπό των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και του συμπροσευχομένου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βρεσθένης κ. Θεοδοσίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεπτός ποιμενάρχης μας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος (περιοχή Αιάντειο), με συλλειτουργούς τους κληρικούς της  καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Δημάρχου της νήσου κ. Γεωργίου Παναγόπουλου, του Αντιδημάρχου κ. Αντωνίου Βακάλη και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου απ όλο το νησί που ευλαβείται την εορτή αλλά και την Ιερά Μονή της Φλεβαριωτίσσης.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η  λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος., πέριξ της μονής.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στον λόγο του,  επεκτάθηκε στην διπλή αυτή εορτή (Δεσποτική και Θεομητορική ) και ανέπτυξε την Θεολογική της πλευρά καθώς και το γεγονός ότι τα παλαιότερα χρόνια η εορτή της Υπαπαντής θεωρείτο η εορτή της Μητέρας, όπως και εστίασε το κήρυγμά του, στις δύο Προφητείες «Ιδού ούτος κείται εἰς πτώση καὶ ανάστασιν πολλών ἐν τώ Ισραήλ καὶ εἰς σημείον αντιλεγόμενον. Καὶ σου δὲ αυτής τὴν ψυχήν διελεύσεται ρομφαία» ΄

Τέλος Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο  της αδελφότητος υπό την καθοδήγηση της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης, Επιστήμης Μοναχής, και κάλεσε τον πιστό λαό να εξακολουθήσει να στηρίζει τα μοναστήρια του τόπου μας, μιας και αποτελούν κάστρα πίστεως και φάρους αληθείας.

ΕΟΡΤΗ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ 2020.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η ιστορία και η δια θαυμάτων έγερσις του ιερού ημών αγώνος.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος