Δελτία Τύπου

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην τοπική μας Εκκλησία

Την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού τίμησε με κάθε ιεροπρέπεια η τοπική μας Εκκλησία. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος τελέσθηκαν πανηγυρικές ακολουθίες ενώ πλήθος πιστών προσήλθε στους Ναούς για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό, την ωραιότητα της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής, προεξήρχε των λατρευτικών συνάξεων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

Την παραμονή ο Σεβαμσιώτατος μετέφερε αργυρόδετο Σταυρό εκ του σκευοφυλακίου της Ι. Μητροπόλεως, στον οποίο περιέχεται τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, το οποίο προσκύνησε με ευλάβεια και κατάνυξη πλήθος πιστών.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε με τους Χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού το απόγευμα της κιυριωνύμου ημέρας.

Απευθυνόμενος προς τον λαό, ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η πίστη των οποίων υπήρξε το όχημα εκείνο που επέτρεψε να αποκαλυφθεί το υπερπολύτιμο για ολόκληρη την ανθρωπότητα Τίμιο Ξύλο και κάλεσε τους πιστούς να μην λιγοψυχούν απέναντι στις δυσκολίες.

“Όσο πιο βαρύς είναι ο Σταυρός που σηκώνουμε τόσο πιο μεγάλος θα είναι ο μισθός που θα εισπράξουν όλοι εκείνοι που θα μείνουν σταθεροί στην πίστη και θα φέρουν την αποστολή σε πέρας” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγιασμός δια την νέα συνοδική περίοδο

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος σε ενημερωτική εσπερίδα στην Λάρισα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος