Η Ύψωσις Του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού σε Κερατέα και Πειραιά.
Στην Κερατέα Αττικής και συγκεκριμένα στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος άμα τη πρόσκλησή του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού.
Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος τοι οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.
Με το πέρας του Εσπερινού, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή εκατέρωθεν του Ιερού Εικονίσματος Της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου, τη συμμέτοχή των Κληρικών της Εκκλησίας μας, του Δημάρχου της Πόλεως κ. Δημητρίου Λουκά, εκπροσώπων της πολιτείας, και των προσκυνητών που προσήλθαν να λάβουν την Χάρη και την Ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.
Τη αυτή ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, Ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κερατσινίου με συλλειτουργό τον εφημέριο της Ι. Μονής π. Στέφανο και την παρουσία πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν το Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.
Σταυρός ὁ φύλαξ πάσης της Οικουμένης
Σταυρός η ωραιότης τής Εκκλησίας
Σταυρός Βασιλέων το κραταίωμα
Σταυρός πιστών το στήριγμα
Σταυρός Αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων το τραύμα
Με δοξολογικούς στοίχους ξεκίνησε την ομιλία του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ,αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα που πλαισιώνουν τον Τίμιο Σταυρό, αρχής γενομένης από τον Μέγα Κωνσταντίνο όπου είδε το σημείο του Σταυρού στον ουρανό με την ένδειξη «Εν Τούτω Νίκα», την εύρεση με την συμμετοχή της Αγίας Ελένης και την παράδοσή Του στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο για να τον Υψώσει και να ευλογήσει τον Πιστό λαό Του Θεού, εώς και την επαναφορά Του από την λεηλασία των Περσών οπού ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ηράκλειος κατατρόπωσε τους Πέρσες το 628μ.χ. και παρέδωσε τον Τίμιο σταυρό στον τότε Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ζαχαρία, εκείνος τον Ύψωσε, ευλόγησε τα πλήθη των χριστιανών και για πρώτη φορά ακούστηκε το: «Σωσών Κύριε τον λαό Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου».
Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στην Θέση που πρέπει να κατέχει ο Τίμιος Σταυρός στην ζωή του χριστιανού, οπού μετά μανίας, κάποιοι σήμερα προσπαθούν να τον απομακρύνουν γιατί δεν «αντέχουν» να τον ατενίζουν.
Τελειώνοντας πρόσθεσε: μην ξεχνάμε, στο Γολγοθά εκτός τον Σταυρό Του Κυρίου, υπήρχαν άλλοι δύο Σταυροί, ο ένας της Σωτηρίας από τον μετανοημένο ληστή Δημά και ο άλλος της καταδίκης από τον βλάστημο ληστή Γέστα , στο χέρι μας είναι να διαλέξουμε την πλευρά που θα ακολουθήσουμε………