Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η 200η επέτειος της ευρέσεως της Εικόνος της Παναγίας της Τήνου

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου στα Μανιάτικά Πειραιώς, εορτάστηκε  η 200η επέτειος της ευρέσεως της Εικόνος της Παναγίας της Τήνου όπου είναι και αφιερωμένο το Παρεκκλήσιο.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός  Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Με το πέρας του Εσπερινού σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους  της φιλαρμονικής Μπάντας των κληρικών και των πιστών που με φαναράκια στα χέρια όπως και «τότε» λιτενέυτηκε το  Ιερό Εικόνισμά της Υπεραγίας Θεοτόκου πέριξ των οδών του Παρεκκλησίου, βασταζόμενο υπό των χειρών του  εφημερίου του Ι.Παρεκκλησίου  π. Λουκά Πόρτο περιστοιχισμένου νεανίδων με παραδοσιακές Τηνιακές φορεσιές.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία, στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στο γεγονός της ευρέσεως Της Ιεράς Εικόνος και τον θαυμαστό τρόπο που επιλέγει πάντα η Υπεραγία Θεοτόκος να εμφανίζεται στα παιδιά Της.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην εορτή Των Τριών Ιεραρχών και έδωσε απαντήσεις σε κακόβουλα σχόλια που ειπώθηκαν περί της μνήμης των Αγίων από ανιστόρητους, φανατικούς υλιστές και Αγιομάχους.

Τέλος ευχήθηκε η Χάρη Της Υπεραγίας Θεοτόκου να σκεπάζει άπαντας και οι Τρείς Ιεράρχες να δώσουν φώτιση στους δύσπιστους Αγιοφάγους.

200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του νέου Ελεήμωνος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος