Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θαβώρ και Ερμών εν τω ονόματί σου αγαλλιάσονται

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν μέλη της βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη χοραρχία του κ. Αθανασίου Ιωαννίδη

Με το πέρας της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Μεταμορφώσεως πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Μπάντας, των Ιερέων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ,του Αντιδημάρχου της πόλεως κ. Σάββα Σαββίδη και των προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς: τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Περίανδρο. π. Συμεών και τον Διάκονο π. Πέτρο
Τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας με ρητορική δεινότητα ερμήνευσε το θεολογικό και σωτηριολογικό περιεχόμενο της εορτής και επισήμανε: «Ότι ο κάθε χριστιανός πρέπει να επιδιώξει την προσωπική του μεταμόρφωση μέσα από τα μυστήρια της εκκλησίας ».

Το Εσπέρας επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος στο Βαρνάβα Αττικής για να ευχηθεί στην Αδελφότητα και να Προεξάρχει στον Μεθεόρτιο Εσπερινό.

Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δεκαεννέα έτη στο πηδάλιο της Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἐκδημία Ἀρχιερέως

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος