Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΓ΄  Κυριακή του Λουκά

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κερατσίνι, ιερούργησε  ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την ΙΓ΄  Κυριακή του Λουκά.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή και εστίασε στην στη πορεία του νέου που επισκέφτηκε τον Κύριο.

Αναφέρθηκε στον πόθο της θρησκευτικότητας και τις διακυμάνσεις  στον  αγώνα της πνευματικής ανάτασης.  Λέγοντας ότι πολλές φορές επικεντρώνεται ο άνθρωπος στην καλυτέρευση την πνευματικότητας του, αλλά κάπου τα χαλάει στην πορεία γιατί τις περισσότερες φορές, όταν δεν είναι καρδιακή αυτή η προσέγγιση γίνεται αιτία συμβιβασμών.

Αυτό συνέβη και στον σημερινό νέο, κράτησε τον νόμο αλλά δεν ήταν γνώστης στα βαθύτερα του νόμου, κράτησε αυτά που μπορούσε να κρατήσει  με την δυναμική του χαρακτήρα του,  αλλά απείχε από την μεγάλη αρετή της αγάπης, διότι την αφοσίωσή του την είχε κατακτήσει ο πλούτος και προσπαθούσε να συμβιβάσει τις τέρψεις της ζωή του με την πνευματική του υπόσταση.

Από τον Κύριο απλώς περίμενε την επιβεβαίωση ότι έπραξε σωστά και είναι άξιος , αλλά ο Κύριος που γνωρίζει τα κρύφια της καρδίας μας, του απάντησε  ότι για να είναι άξιος θα πρέπει να απαρνηθεί αυτόν τον πλούτο και να τον ακολουθήσει.

Άραγε εμείς ζούμε με συμβιβασμούς; Αφήνουμε τα γήινα  για να απολαύσουμε τα ουράνια; ας αναρωτηθούμε.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ ΛΟΥΚΑ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κουρά νέου μοναχού.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος