Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΕ΄ Κυριακή του Ματθαίου

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αιγίνης Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας την ΙΕ΄ Κυριακή του Ματθαίου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες εντολές του νόμου.  Σε αυτές τις δύο εντολές στηρίζεται όλος ο νόμος και οι προφήτες.

Να αγαπήσεις τον Κύριο και Θεό σου με όλη την καρδιά σου και με όλη την ψυχή σου και με όλη τη διάνοιά σου. Αυτή είναι η πρώτη και μεγάλη εντολή. Δεύτερη και όμοια με την πρώτη, να αγαπήσεις τον πλησίον σου σαν τον ίδιο σου τον εαυτό.

Τονίζοντας ότι πράγματι οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι έθεταν ερωτήματα γιατί ήθελαν να διδαχθούν, αλλά ο υπέρμετρος εγωισμός τους και η αλαζονική τους στάση απέναντι στον συνάνθρωπο πυροδοτούσαν την κακία και τον εμπαιγμό τους.

Ουσιαστικά οι δύο αυτές εντολές που η μια διαδέχεται την άλλη παρουσιάζουν τις δύο όψεις της μιας αγάπης, όχι όπως συχνά εσφαλμένα την εννοούμε ως άνθρωποι, αλλά όπως μας την δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός.

Τέλος επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαίο που με την περικοπή αυτή κλείνει και ο κύκλος των Κυριακών του Ματθαίου, που αρχίζει από των Αγίων Πάντων και καταλήγει λίγο πριν την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού διότι μέσα από αυτή τη σειρά των ευαγγελικών περικοπών αποκαλύπτεται η δημόσια διδασκαλία και δράση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Μνήμη της ανακομιδής  των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εδουάρδου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αγίου  Χρυσοστόμου του από Φλωρίνης νέου Ομολογητού,

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος