Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιερά Αγρυπνία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Με την πρέπουσα κατάνυξη τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. Γεροντίου, με αφορμή την Ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος αλλά και την φιλοξενία τμήματος του Ιερού Λειψάνου της που μεταφέρθηκε από το σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Αγίας Βαρβάρας προς ευλογία και στήριξη των πιστών.

Στην προσλαλιά  του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ενθάρρυνε τους πιστούς τονίζοντας το θάρρος και την αποφασιστικότητα της Αγίας αναλύοντας τα αδιάψευστα λόγια  Του Κυρίου  μας: «και διωχθήσεσθε υπό γονέων και συγγενών και φίλων και θανατώσουσιν εξ υμών». αφού ο πόλεμος ξεκινούσε μέσα από το ίδιο της το περιβάλλον με  δήμιο  τον  ίδιο της τον πατέρα,  εκθείασε την δύναμη της πίστεως της,  διότι εκείνη τόλμησε, αυτό μας διδάσκει και εμάς.

Σήμερα που η Ορθοδοξία  μας ξεπουλιέται στο παζάρι του οικουμενισμού  να τολμήσουμε να αντισταθούμε, να αγαπήσουμε τον Θεό, να τον ομολογήσουμε  και εκείνος θα μας κατευθύνει.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικολάου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος