Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της τοπικής μας Εκκλησίας, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.
Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου της πόλεως Κερατσινίου Δραπετσώνας κ Χρήστου Βρεττάκου, της αντιδημάρχου κ. Περδίκης, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών που συγκεντρώθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Ιερά Μνήμη του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι.Ναού Ιερομόναχο π.Στέφανο Τσίκουρα και τους π.Γεώργιο και π.Δανιήλ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και εκμεταλλευόμενος το ευαγγελικό ανάγνωσμα τόνισε ο τι η ζωή του χριστιανού πρέπει να είναι μια συνεχής αυταπάρνηση με απώτερο σκοπό την ομολογία, την αναγέννηση του και την ανοδική πορεία του προς τον ουρανό.
Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την ανδρεία, την παρρησία, την ομολογία και το θάρρος του εορταζομένου Αγίου.

Εορτή Αγ. Μηνά 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εορτή του Ιερού Χρυσοστόμου στην Ι.Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος