Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΕ Κυριακή του Λουκά.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την ΙΕ Κυριακή του Λουκά.

Στην Προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος δανειζόμενος την Ευαγγελική περικοπή θέλησε να κάνει γνωστή την αντιμετώπιση του Κυρίου μας προς τον άνθρωπο και τον τρόπο προσέγγισης με μοναδικό σκοπό τη σωτηρία της ψυχής του, εστιάζοντας  στη μεταστροφή του Ζακχαίου του Αρχιτελώνη.

Τόνισε τη δυσφορία των κατοίκων της Ιεριχούς, αλλά έθεσε και το εξής ερώτημα! Μήπως κι εμείς δεν ομοιάζουμε με τους κατοίκους εκείνους, αφού μπαίνοντας μέσα στον εκκλησιαστικό στίβο και κατορθώνοντας πάντα Χάριτι Θεού ένα δύο πραγματάκια δεν κρεμάμε την ταμπέλα του «Αμαρτωλού» στον αδελφό μας;

Δεν αντιδρούμε έντονα όταν κάποιος κατά την κρίση μας «αμαρτωλός» θελήσει να μετανοήσει, και τολμήσει να γνωρίσει τον Χριστό ανεβαίνοντας και αυτός σε ένα δέντρο, δηλαδή την εκκλησία Του; για να λάβει τη συγχώρεση; Και δυστυχώς πέφτουμε σε κατάκριση;

Η Μετάνοια η συγχώρεση και η επανένταξη μας  στον εκκλησιαστικό βίο δεν είναι προνόμιο λίγων, η Αγιοποίηση δεν είναι μονοπώλιο κάποιων.. αλλά όλων αυτών που με επιμονή και αγώνα αφήνουν πίσω τους τις κηλίδες της αμαρτίας και ξαναεδύονται το λευκό χιτώνα που έλαβαν στην βάφτισή τους. Γιατί Ο Χριστός αποκάλεσε τον Ζακχαίο παιδί του Αβραάμ, άρα κατά τον ίδιο τρόπο είμαστε και όλοι μας  παιδιά του Θεού, και μας περιβάλλει με την ίδια αγάπη, χωρίς να ξεχωρίζει τους δίκαιους και τους αμαρτωλούς, και χωρίς να απορρίπτει κανέναν.

Ο Ζακχαίος σήμερα μας δίδαξε τον τρόπο για την  μεγαλύτερη ευτυχία και χαρά στη ζωή μας και δεν είναι άλλος από την  αναζήτηση της λύτρωσης κοντά στον Χριστό  με  το να γευτούμε τη σωτηρία της ψυχής μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΖΑΚΧΑΙΟΥ 2024.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του νέου Ελεήμωνος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Επέτειος της ευρέσεως της Εικόνος της Ευαγγελιστρίας της Τήνου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος