Η Κεντρική Φιλόπτωχος Αδελφότης της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος, λειτουργεί παράλληλα με τα τοπικά ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία. Απαρτίζεται από εθελόντριες κυρίες και δεσποινίδες, μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας, που επιθυμούν να ενισχύσουν και να συμπαρασταθούν στο έργο της Εκκλησίας στην κατεύθυνση της προσφοράς προς τον πάσχοντα άνθρωπο. Μερικές από τις δραστηριότητες της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος είναι οι εξής:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Τόσο ο Μητροπολίτης μας όσο και τα μέλη της Κ.Φ.Α. επισκέπτονται τακτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της μητροπολιτικής μας περιφέρειας προκειμένου να συμπαρασταθούν σε πάσχοντες συνανθρώπους μας και να τείνουν χείρα βοηθείας εκεί που υπάρχει η πραγματική ανάγκη. Δυστυχώς στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι –ιδιαίτερα ηλικιωμένοι- που στη κρεβάτι του πόνου δεν έχουν κάποιον για να τους σφίξει το χέρι.

Εκεί παρεμβαίνουν τα μέλη της Κ.Φ.Α. Παράλληλα μοιράζονται εκκλησιαστικά βιβλία, η Αγία Γραφή και άλλα εποικοδομητικά κείμενα προκειμένου οι συνάνθρωποι μας που η υγεία τους δοκιμάζεται, να έχουν επαφή με τις ιερές γραφές.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Παράλληλα με τις επισκέψεις τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ομάδες των εθελοντριών βρίσκονται συχνά και τα σωφρονιστικά καταστήματα Ανδρών και Γυναικών του Κορυδαλλού. Επικοινωνούν με κρατουμένους με την ελπίδα να τους κρατήσουν στη «ζωή». Είναι όμορφο να ξέρει κάποιος πως η ζωή δεν σταματά πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Ακόμη και οι λεγόμενοι ισοβίτες έχουν ελπίδα. Ελπίδα για μετάνοια και προσευχή. Μπορεί η Δικαιοσύνη των ανθρώπων να έχει πάρει τις αποφάσεις της όμως εκείνη που έχει αξία μεγαλύτερη είναι η Θεία Δικαιοσύνη.

ΠΑΡΟΧΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Αρκετές είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα της ζωής! Άνθρωποι νέοι που με όνειρα ξεκίνησαν τη ζωή τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξεύρεσης πόρων.

Το ταμείο της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος ανοίγει πολλές φορές γι αυτούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσουμε τόσο ώστε να ξεπεραστούν μια για πάντα τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων, όμως γι αυτούς τους ανθρώπους ακόμη και η πιο μικρή προσφορά αποτελεί στήριγμα. Όχι μόνο οικονομικό αλλά και ψυχολογικό, γιατί είναι όμορφο να γνωρίζεις πως στην ανάγκη σου υπάρχει μια πόρτα ανοικτή.

Όποιος και όποια θεωρεί ότι μπορεί να στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, που χωρίς την παραμικρή κρατική επιδότηση δίνει τη δική της μάχη, μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με την Κεντρική Φιλόπτωχο Αδελφότητα στο 2104529640 ώστε να δοθούν οι απαρίτητες διευκρινήσεις.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ενοριακοί Ιεροί Ναοί

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ιερές Μονές

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος