Δελτία ΤύπουΚοινωνικό έργο

Κοντά στον συνάνθρωπο τις άγιες ημέρες

Ο Σεβασμιώτατος κοντά στους ανθρώπους του μόχθου και της σκληρής καθημερινότητας

Πειραιάς 28 Δεκεμβρίου 2010

Η Ιερά  Μητρόπολις Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος ανακοινώνει πως κατά το παρελθόν χρονικό διάστημα τόσο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας όσο και οι κατά τόπους Εφημέριοι σε συνεργασία με τα μέλη των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων προχώρησαν στις κατ’ έτος επιβεβλημένες πράξεις φιλανθρωπίας δια την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

Συγκεκριμμένα από το υστέρημα των πιστών που με  χαρά ενίσχυσαν την φιλόπτωχο δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως, μοιράστηκαν εφέτος συνολικά 1.000 δέματα σε ισάριθμες οικογένειες.

Στόχος ήταν η βοήθεια όσον συνανθρώπων μας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τις καθημερινότητας ώστε αν μη τι άλλο να βιώσουν ανθρώπινα τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί οτι 300 δέματα προσφέρθηκαν μέσω της Ι.Μ.Π.Σ. από τον άξιο συμπολίτη μας κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο  τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως προβάλωντας το παράδειγμα του προς μίμηση.

Τέλος σημειώνεται οτι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος επισκέφθηκε αναξιοπαθούσες οικογένειες και ιδρύματα προσφέροντας πνευματική και υλική συμπαράσταση.

Με την ολοκλήρωση των φιλανθρωπικών δράσεων εν όψει Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι συγκινητική η ανταπόκριση απλών και όχι πλούσιων ανθρώπων στο κάλεσμα της Εκκλησίας για την ενίσχυση των αδυνάμων συνανθρώπων μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν ακόμη δυσκολότεροι. Όταν λοιπόν σβήσουν τα φώτα των εορτών θα πρέπει να μείνει στο νου μας πως οι ανάγκες θα παραμείνουν. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας ούτε βέβαια να επαναπαυθούμε στην λεγόμενη «φιλανθρωπία των εορτών».

Θέλω να ευχαιστήσω όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την τοπική μας Εκκλησία, τους εφημερίους μας, τις κυρίες και κυρίους που στελεχώνουν τις ενοριακές φιλοπτώχους αδελφότητες και ιδιαιτέρως τον συμπολίτη μας κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο για την λαμπρή του προσφορά. Χρόνια πολλά!»

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο από Αχαΐας Καλλίνικος νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Πρόσκλησις εορταστικής εκδηλώσεως

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος