Δελτία Τύπου

Κοπή Πίτας 2010

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ Γ.ΟΧ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη14 Ιανουαρίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Μητρόπολη Πειραιώς & Σαλαμίνος Γ.Ο.Χ. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γερόντιος στο μήνυμα του επεσήμανε ότι: «Με την ανατολή και την είσοδο μας εις τον νέον ενιαυτόν  παρά την αναξιότητα μας και την παρεκτροπή μας από τον νόμο του Θεού, ο φιλάνθρωπος Κύριος και Σωτήρ του κόσμου, μας χαρίζει πίστωση χρόνου ώστε να έρθουμε σε θεογνωσία και κατανόηση των ευαγγελικών Του κυρηγμάτων.

Θα πρέπει να ζούμε ως ζώντα λογικά και η παρουσία μας στον κόσμο να μην έχει ως αποτέλεσμα μόνο την διαιώνιση της ανθρώπινης παρουσίας επί της γης. Σκοπός της υπάρξεως μας είναι η εργασία των αρετών και η καλλιέργεια κάθε τι πνευματικού που θα μας βοηθήσει αποτελεσματικά εις την κατάκτηση της ποθεινής πατρίδας μας, που δεν είναι άλλη από τον Παράδεισο και τον επαναπατρισμό μας σε αυτόν.

Συνεπώς ο χρόνος είναι το πολύτιμο αγαθό για την αιώνια ευτυχία μας προκειμένου να απολαύσει κανείς, την συγκομιδή πνευματικών καρπών. Οφείλουμε λοιπόν για τον σκοπό αυτό να αγωνιστούμε παντοιοτρόπως εκμεταλλευόμενοι  τον καιρό διότι « αι ημέραι πονηραί εισί». Η αναβολή της πνευματικής βελτιώσεως δηλώνει αδιαφορία και έλλειψη αγωνιστικής διαθέσεως και σηματοδοτεί τον αποκλεισμό μας από την αιώνια δόξα και μακαριότητα του θεού.

Στην τελετή προσήλθαν οι Βουλευτές κ.κ. Γ. Νιώτης, Δ. Καρύδης, Ι. Τραγάκης, Α. Νεράντζης. ο πρ. Βουλευτής κ. Π. Μελάς, ο πρ. Δήμαρχος Πειραιώς και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Νικαίας κ. Στ. Λογοθέτης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ρέντη κ. Δ. Σταματάτος,  ο Αντινομάρχης Πειραιώς κ. Π. Τριανταφύλλου, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Ι. Μαρωνίτης, κ. Χ. Αγγέλης, κα. Τζ. Φραγκούλη και η κα. Ρ. Βασιλάκη. Οι Αντιδήμαρχοι Πειραιώς κ. Ι. Υδραίος και Δ. Βρόντος. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Β. Βουράκης ο πρ. Περιφερειάρχης κ. Σπ. Σπυρίδων. Οι πολιτευτές κ.κ. Στ. Χρήστου, κ. Ι. Βουτσινάς και ο κ. Γ. Τριανταφύλλου. Επίσης ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ & Β’ Πειραιά ΛΑΟΣ κ. Μιχαήλ Τερζάκης.
Την εκδήλωση κάλυψαν τα Μέσα Ενημέρωσης του Πειραιά.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Μήνυμα για το 2010

ΕΠΟΜΕΝΟ

Φωτογραφίες από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος