Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή Β Ματθαίου το Γενέσιον του Τιμίου Προδρόμου

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του  Τιμίου Προδρόμου στην Περαχώρα Λουτρακίου Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολιτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος άμα τη αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλινίκου, ανήμερα της εορτής της  Γεννήσεως  του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Τίμιο Πρόδρομο ως πνευματικό Φάρο μέσα στην πολυτάραχη κοινωνία που ζούμε καθώς και τους Αγιορείτες Πατέρες που δια της ασκήσεως τους έλαμψαν και μετέδωσαν τον φωτισμό τους στις επερχόμενες γενεές .

Πλατειάζοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στην συλλογή των Μαθητών Του Κυρίου τονίζοντας την  τόλμη,  την πίστη, την  καθαρότητα της καρδιάς, στοιχεία που αναγνωρίζει ο Κύριος μας  στους ψαράδες τους οποίους καλεί να Τον ακολουθήσουν και να γίνουν Φωστήρες της Οικουμένης.  Σήμερα οι άνθρωποι φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε την προσωπική μας άνεση, το βόλεμά μας σε κάθε επίπεδο, ακόμη και στον τρόπο που εκκλησιαζόμαστε. Γι αυτό και πολλές φορές  δεν είμαστε πρόθυμοι να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ασκήσεως που η Εκκλησία  υποδεικνύει σε κάθε πιστό. Σε αντίθεση με Εκείνους που με έναν λόγο άφησαν τα πάντα, «Δεύτε οπίσω μου και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων»…

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ 2024

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια του Σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος