Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή Θ΄ Λουκά.

Στο Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς, Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος Κυριακή Θ΄ Λουκά.

Στη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πλεονασμό και ιδιαίτερα στον πλουτισμό χωρίς όρια  ως πρωταρχικό έργο στη ζωή του ανθρώπου με αποτέλεσμα να δένεται ο άνθρωπος επάνω στο άρμα του και να γίνεται έρμαιο του.

Σε αντίθεση με τον προορισμό του που είναι διαφορετικός , να συλλέξει και να πλουτίσει με του καρπούς του Αγίου Πνεύματος,  ώστε να κρατήσει αθάνατη την ψυχή του.

Αναφερόμενος στα επίκαιρα γεγονότα που ταλανίζουν την πατρίδα μας ,όπου μέσα από τον ετσιθελισμό, την πνευματική αδιαφορία και την διχόνοια που επικρατεί μέσα απ’ αυτές τις ενέργειες  «κάποιων» αποδυναμώνεται η  Ορθόδοξη Ομολογία, διότι έχει στρέψει ο άνθρωπος όλο το είναι του στην πανδημία και ασχολείται με θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας  του ,αλλά θέματα που χειρίζονται και μπαίνουν σε πρόγραμμα επιλύσεως από την ιατρική επιστήμη.

Με όλη αυτή την παραπλάνηση  να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος, αραδιάζονται φυλλάδες, επιστρατεύονται τα social media  για να σπείρουν την παραπληροφόρηση, την διχόνοια και την διχογνωμία για τα  εμβόλια, τις  μάσκες κλπ. και αφήσαμε τα της Πίστεως, που όλα ξεπουλιούνται στο βωμό της Παγκοσμιοποιήσεως, κάνοντας τεμενάδες στον αιρεσιάρχη Πάπα που επισκέφτηκε την Πατρίδα μας,  τάχα για τον εορτασμό των 200 χρόνων  από την επανάσταση, αφού ο Παπισμός με τους ηγέτες του, συνέβαλε στην Άλωση της Κωνσταντιπόλεως  και στα 400 χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων.

Τέλος προτρέποντας το πλήρωμα της Εκκλησίας σε προσευχή να απαλλαγούμε από τα δεινά και αποχή ή το δυνατόν επιλογή  απ’ όλα αυτά τα ηλεκτρονικά μέσα που κάθε πικραμένος ποστάρει  τις ιδεολογίες του, τονίζοντας ότι η Εκκλησία έχει την αλήθεια η οποία είναι διαχρονική και αυτή παρουσιάζεται μέσα από τον Ευαγγελικό Λόγο και την Πατερική Θεολογία χωρίς να αφήνουν κανένα καινό να εισχωρήσει, καμιά πλανεμένη άποψη.

Θ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τα Εισόδια Της Κυρίας Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κουρά νέου μοναχού.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος