Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή ΙΒ Ματθαίου.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την Κυριακή ΙΒ Ματθαίου.

Αναφερόμενος την ευαγγελική περικοπή είπε ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο  χαρίζοντάς του ζωή μέσα από την δική του πνοή, έτσι με θεμέλιο το κατ’ εικόνα του έδωσε την δυνατότητα μέσα από την ελεύθερη βούλησή του να φτάσει στο καθ’ ομοίωση.

Δυστυχώς ο άνθρωπος  περιφρόνησε την ζωή που του χάρισε ο δημιουργός και με την πτώση του αμαύρωσε και το κατ’ εικόνα, αλλά ποτέ  δεν τον εγκατέλειψε ο Θεός, με διαδοχικές ενέργειες έρχεται και ξαναδίνει στον άνθρωπο πάλι το χαμένο έδαφος προς την αιωνιότητα με μία προϋπόθεση να τηρήσεις τις εντολές του.

Μέσα από την συνομιλία του με τον νεανίσκο, λαμβάνουμε πολλά μηνύματα, πρώτο από όλα  την εφαρμογή του αυτεξούσιου «εἰ δὲ θέλεις εἰσελθεῖν εἰς τὴν ζωήν τήρησον τὰς ἐντολάς».

Αλλά εκτός  αυτού του μεγάλου δώρου μέσα από την ερώτηση και την απάντηση  υπάρχουν και πολλά κοινά σημεία με πρώτιστο την παραδοχή της αιωνίου ζωής  και δεύτερο την κατάκτησή της που συνδέεται με τις λέξεις τηρώ και ποιώ, αλλά για να ενεργοποιηθούν αυτές οι λέξεις και να γίνου πράξη χρειάζεται η περιφρούρησή τους που είναι η ελευθερία και την έδωσε απλόχερα ο Θεός στον άνθρωπο.

Καθώς και με το τρίπτυχο «εί θέλεις».»τήρησον τας εντολάς», «ακολούθει μοι»  είναι  τα στοιχεία με τα οποία πρέπει να εργαστεί  ο άνθρωπος για να φτάσει στην τελειότητα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ ΜΑΤΘΑΙΟΥ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αρχή της Ινδίκτου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος