Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή ΙΔ’ Ματθαίου

 

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος ,άμα τη Σεπτή αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Καλλινίκου. ιερούργησε στον  Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Δάφνης  την  Κυριακή ΙΔ’ Ματθαίου και μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ζαχαρία και της συζύγου του Ελισάβετ γονέων Του Τιμίου Προδρόμου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στο διαχρονικό κάλεσμα Του Κυρίου το οποίο δεν κάνει πολιτικές, φυλετικές, κοινωνικές διακρίσεις, αλλά καλεί άπαντας  σε αυτή την πνευματική πανδαισία, στον Ουράνιο  Βασιλικό Γάμο, ο οποίος είναι άυλος, πνευματικός, ιδεώδης δεν είναι γάμος σαρκικός σωματικός, αλλά ένωσις αμόλυντος και απαθής .

Είναι γάμος που δεν γνωρίζει διαμάχες και κατ’ επέκταση διαζύγια παρά μόνο την αιώνια χαρά και την πνευματική αγαλλίαση , αλλά με έναν όρο οι συμμετέχοντες να έχουν ένδυμα γάμου. Δεν τον ενδιαφέρει να είναι από ακριβό ύφασμα και να έχει πολύτιμους λίθους.

Δίνει όμως πολύ μεγάλη σημασία το ένδυμα αυτό να είναι καθαρό, ο ενδεδυμένος να έχει αποβάλει  τα κουρέλια του παλαιού ανθρώπου και με την Ταπεινότητα και την Μετάνοια να έχει ενδυθεί αυτό που του αναλογεί με την προσπάθεια και τον αγώνα του.

Όσο για τους πολύτιμους λίθους ο Κύριος δεν θα τους ψάξει στο ύφασμα αλλά στην καρδιά του ενδεδυμένου.

Τέλος παρότρυνε τους ακροατάς : ας εργαστούμε να μην ομοιάσουμε αυτού που δέχτηκε την επίπληξη του Κυρίου μας και εκδιωχθούμε από τον Ουράνιο γάμο, διότι οι συνέπειες είναι οδυνηρές.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Στυλιανού Μιχελακάκη.

ΕΠΟΜΕΝΟ

.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος