Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στν Ιερά Μονή  Αγίου Μηνά Αμφιάλης ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος , Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αχαριστία η οποία προκαλεί την οργή Του Θεού. Εξιστόρησε  το γεγονός που συνέβη με την αχαριστία των Ισραηλιτών  όπου ο Θεός τους λύτρωσε  από την δουλεία των Αιγυπτίων και τους έδωσε την ελευθερία τους, μεταφέροντας τους σε μια άγονη περιοχή μεν, αλλά με την προστασία και τις ευεργεσίες Του Θεού δε, αφού τους έδωσε το Μάνα, με το ραβδί του ο Μωυσής έβγαλε γάργαρο νερό και πόσες άλλες δωρεές.

Άλλα η αχαριστία τους, τους έκανε να αναπολούν τα κρεμμύδια και τα σκόρδα που φυτεύαν όταν βρίσκονταν στη δουλεία.

Με αποτέλεσμα να οργιστεί Ο Θεός και να ρίξει φίδια στον καταυλισμό τους όπου μετατράπηκε σε ένα απέραντο νεκροταφείο,  διότι όποιον δάγκωναν τα φίδια θανατωνόταν.

Έτσι μετα από την  προσευχή του Μωυσή Ο θεός έδωσε εντολή να κατασκευάσει έναν χάλκινο φίδι, να το  ενσωματώσει επάνω στο ραβδί του και να το βάλει σε υψηλό σημείο, ώστε όποιος  δαγκωνόταν θα κοίταζε το χάλκινο φίδι και θα θεραπευόταν.

Αυτό το χάλκινο φίδι  προεικόνιζε τον Σταυρό  όπου Ο Θεός  έδωσε τον Υιό Του να Σταυρωθεί για να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος από το «δάγκωμα» αυτό του Πειρασμού.

Έτσι σήμερα η Εκκλησία μας έχει όλα αυτά τα μέσα που θεραπεύουν κάθε «δαγκωμένο» άνθρωπο, μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, την Μετάνοια, την Εξομολόγηση, την Θεία Κοινωνία, ο άνθρωπος θεραπεύεται  και συνεχίζει τον πνευματικό του αγώνα για να φτάσει στον τελικό προορισμό που είναι η Βασιλεία Των Ουρανών.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Νέος κληρικός στην Μητρόπολή μας.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η παγκόσμιος  Ύψωσις  του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος