Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή Της Πεντηκοστής

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε η   γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, Κυριακή Της Πεντηκοστής , στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς, Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου  από τις πρώτες πρωινές ώρες και με υποδειγματική τάξη και ευλάβεια παρακολουθούσαν προσευχητικώς τα τελούμενα.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της γονυκλισίας.

Στο τέλος της Ιεράς ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος θεολογικά  για τα υποστατικά ιδιώματα του Αγίου Πνεύματος.

Εστίασε τον λόγο του στις φανερώσεις της Αγίας Τριάδος, τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη τονίζοντας, ότι πρέπει να ενδυθούμε την αρετή της ταπεινοφροσύνης  και να περιφρουρούμε τις ιδιότητες Του, διότι το Πανάγιο Πνεύμα αναπαύεται σε αγνές και καθαρές καρδιές.

Για να αξιωθούμε αυτής της Χάριτος και αναγεννήσεως,  θα πρέπει να το αφήσουμε το Πανάγιο Πνεύμα να φωτίσει την ζωή μας,  να φροντίζουμε η ζωή μας να είναι ευάρεστη στον Θεό, ομολογιακή, να διατηρούμε εαυτούς καθαρούς από την αμαρτία και να ακολουθήσουμε τα μονοπάτια του Ευαγγελικού Λόγου για να γίνουμε δοχεία της Χαριτός Του.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ 2022

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Κτήτωρος  της Ι.Μ. Αγίων Μυροφόρων,π Χρυσοστόμου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Πνεύματος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος