Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Κερατσινίου Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος  την Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον διάλογο μεταξύ του Κυρίου και της Σαμαρείτιδος και τα ενδιαφέροντα σημεία του διαλόγου, δίδοντας έμφαση στην αντιπαραβολή του νερού του πηγαδιού με το ύδωρ το ζών.

Στην ερώτηση  της Σαμαρείτιδος εάν πρέπει να προσκυνείται ο Θεός στο Ναό του Σολομώντα, της δίδει την απάντηση ότι ο Θεός ζητάει από τον άνθρωπο την  εν πνεύματι και αληθεία προσκύνηση, που σημαίνει  ότι δεν αρκεί να συμμετέχει μόνο  το σώμα, αλλά κυρίως το πνεύμα μας. Τονίζοντας την πρώτη φορά που Κύριος αποκαλύπτει απερίφραστα την Θεότητα Του και αυτό το κάνει σε μια αλλοεθνή, αποκαλύπτεται σε εκείνους που είναι έτοιμοι να Τον δεχτούν στη ζωή τους και να θυσιαστούν.

Σήμερα ο άνθρωπος λόγω της αποστασίας του από τις πνευματικές του υποχρεώσεις νιώθει ταραχή στη ζωή του και ψάχνει ευκαιριακές διεξόδους αναψυχής που προσφέρονται δεξιά αριστερά αλλά σε λάθος τόπο,  διεξόδους  αναψυχής που σκοπεύουν στο σώμα, στην ύλη αποδομώντας  τις περισσότερες φορές το πνεύμα.

Τέλος τέλεσε το τρίμηνο μνημόσυνο της Μακαριστής Ηγουμένης Θέκλας Μοναχής.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ 2023

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η λήξη των Κατηχητικών μαθημάτων 2023

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος