Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ Γερόντιος την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή.

Τονίζοντας ότι ο Σταυρός είναι κοινό χαρακτηριστικό του κάθε χριστιανού, μικρός ή μεγάλος είναι αυτός που σφυρηλατεί την ζωή του καθενός μας  και του δίνει την δυνατότητα να ανέβει σε υψηλότερο Πνευματικό σκαλοπάτι.

Πολλές φορές γκρινιάζουμε στην ζωή μας και παραπονιόμαστε ότι αξίζουμε κάτι παραπάνω, ίσως πολλές φορές νομίζουμε  αδικούμαστε από κάποιες δοκιμασίες που καλούμαστε να διαχειριστούμε, αλλά, πραγματικά, αν διώξουμε τον εγωισμό μας και φέρουμε τον εαυτό μας σε ταπείνωση την οποία μα προτρέπει ο Κύριος μας, θα κατανοήσουμε ότι αυτά  που περνάμε είναι αυτά που μπορούμε να σηκώσουμε.

Ο Κύριος σήκωσε Τον Σταυρό Του, αυτόν που οικειοθελώς πήρε στους   Άχραντους ώμους για την Σωτηρία την δικιά μας. Αλλά κι Εκείνος γονάτισε και ανέλαβε ο Κυρηναίος να τον βοηθήσει. Ο δικός μας  Κυρηναίος, είναι η Εκκλησία Του Χρίστου μας και μέσα απ’ αυτήν και τα Μυστήρια που μας άφησε Εκείνος, έρχεται η λύτρωση η χάρη και η Ανάστασις.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος