Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή της Τυρινής και Χειροτονία Διακόνου στη νήσο της Αιγίνης

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αιγίνης Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος , σήμερα Κυριακή της Τυρινής με συλλειτουργό τον εφημέριο του νησιού π. Γεώργιο.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη σε χειροτονία εις Διακόνου του Μοναχού Συμεών Ζαγοριανού αδελφού της Ανδρώας Ιεράς Μονής Γεννεσίου της Θεοτόκου Αιγίνης.

Πριν την χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς τον υποψήφιο κληρικό πατρικούς λόγους οικοδομής και νουθεσιών για τη νέα του πορεία.

Τονίζοντας ότι κληρικός πρέπει να θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Εκκλησίας, το έργο του να είναι Αποστολικό και με αυτοθυσία και αυταπάρνηση να διακονεί το λαό του Θεού.

το τέλος ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων π. Γεώργιο Κανέτη για την πεντηκονταετή διακονία του στο Ιερό Θυσιαστήριο.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και την σημασία της αμνησικακίας και της συγχωρητικότητας , αρετές τις οποίες όταν ο χριστιανός τις επεξεργαστεί και τις κάνει βίωμα ελκύει την Χάρη του Τριαδικού Θεού.

Κυριακή Τυρινής 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Εσπερινός της Συγνώμης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Α΄Κατανυκτικός Εσπερινός στην Μητροπολή μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος