Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή του Τυφλού στην Σαλαμίνα

Στη νήσο της Σαλαμίνος και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, Κυριακή του Τυφλού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στην πολεμική που δέχτηκε ο χριστιανισμός από τα σπάργανα του αναπτύσσοντας την ευαγγελική περικοπή.

Σχολίασε την μεθοδικότητα των Γραμματέων και Φαρισαίων να ευτελίσουν το μέγα θαύμα με αποδέκτη το σημερινό τυφλό,  όπου με τίς τακτικές μεθόδους, της βίας, που είναι χαρακτηριστικό της ανασφάλειας, της σπασμωδικής αντιπνευματικής συμπεριφοράς τους , με τις {λογικοφανείς σοφιστείες τους ) την αθεράπευτη τυπολατρία που επικρατούσε στη συνείδησή τους αλλά και την υποκριτική ευσέβεια, κάτι που δυστυχώς μέχρι και σήμερα αριθμεί πολλούς οπαδούς.

Πλατιάζοντας τον λόγο του  έκανε  αναφορά στα γεγονότα των τελευταίων μηνών που ταλαιπωρούν  την ζωή της εκκλησίας, την επιμονή κάποιων  αναρμόδιων να σχολιάζουν τα μυστήρια της εκκλησίας   και ιδιαιτέρως το Μυστήριο των Μυστηρίων.

Τέλος ευχήθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να μας απαλλάξει από την πνευματική τύφλωση η οποία μεταδίδεται ευκολότερα από τον σημερινό ιό που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ 2020

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Χριστόφορου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἀπάντηση σὲ συκοφαντικό, ψευδὲς καὶ παράλογο ἀρθρογράφημα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος