Δελτία Τύπου

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τίμησε η τοπική μας Εκκλησία την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο. Επίκεντρο των εορτασμών, όπως κάθε έτος ο ομώνυμος και ιστορικός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Σαλαμίνος, τον οποίο κατέκλεισαν οι πιστοί για να τιμήσουν τον Άγιο.

 

Τόσο στην παραμονή όσο και στην κυριώνυμο ημέρα, των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

 

Την ημέρα της εορτής μετά την λαμπρή αρχιερατική θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε πάνδημος λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, την οποία λάμπρυνε η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Σαλαμίνος.

 

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Σαλαμίνος, κ. Ι. Τσαβαρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Θ. Μπερής και Ι. Σπηλιώπουλος, η  Δημοτική Σύμβουλος κα Ρ. Νάνου και  ο εκδότης κ. Δ. Ροκίδης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει ειδικά στις μέρες που διανύουμε η τήρηση των παραδόσεων και φυσικά της πίστεως που όπως σημείωσε «αυτά κράτησαν τον λαό και τον τόπο στα πόδια του, σε όλες τις δύσκολες περιόδους που πέρασαν».

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Φωτογραφικό υλικό βρίσκεται ΕΔΩ

Φωτογραφίες Ε. Ψιχα

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Λαμπρή πανήγυρις του Αγίου Νικολάου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ι.Μητρόπολις κοντά στους απόμαχους της ζωής

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος