Δελτία Τύπου

Με λαμπρότητα τιμήθηκαν οι Απόστολοι Πέτρος & Παύλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην τοπική μας Εκκλησία η εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στον ομώνυμο εορτάζοντα  Ι. Ναό στην περιοχή της Κοκκινιάς πραγματοποιήθηκαν λατρευτικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις στις οποίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 11 Ιουλίου, τελέσθηκε μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας και τη συμμετοχή του Ι. Κλήρου της τοπικής μας Εκκλησίας.  Στην λιτάνευση της Ι. Εικόνος που ακολούθησε παρέστη πλήθος πιστών ενώ από πλευράς αρχών παρέστη, ο Δήμαρχος Νικαίας – Αγι. Ιωάννου Ρέντη κ. Γ. Ιωακειμίδης, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης, ο Βουλευτής κ. Α. Νεράτζης και ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Σταματάτος. Την λιτανευτική πομπή πλαισίωσε η φιλαρμονική μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας συμπαραστατουμένου, υπό του προϊσταμένου του Ι.Ν. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Μουρίκη και του Ιεροδιακόνου π. Ιωάννη Κάτσαρη.

Στον πανηγυρικό της ημέρας που εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε ο Απόστολος των Εθνών στην διασπορά του Ευαγγελικού λόγου ανά την υφήλιο και στην τεράστια σημασία της συμμετοχής των Ελλήνων στην διασπορά αυτή.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Πλήθος κόσμου τίμησε τους Αγίους Αναργύρους στην Αίγινα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος