Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μνήμη της ανακομιδής  των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εδουάρδου

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου Πειραιώς έλαβε χώρα το εορταστικό τριήμερο εις μνήμη της ανακομιδής  των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εδουάρδου Βασιλέως της Αγγλίας.

Αφ’ εσπέρας έγινε η υποδοχή τμήματος του Ιερού Λειψάνου στα προπύλαια του Ιερού Ναού  που φυλάσσετε  στο  Σκευοφυλάκιο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, δωρηθέν  στην Μητρόπολή μας από την Ιερά Μονή Αγίου Εδουάρδου στο Brookwood της Αγγλίας.που φυλάστε το σκήνωμα του Μάρτυρος.

Εν συνεχεία τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και των κληρικών της Εκκλησίας μας.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίου του Αγίου και το ν τρόπο τον οποίο το Ιερό Λείψανο θησαυρίζεται στο σκευοφυλάκιο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ευχαριστώντας τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεθώνης κ. Αμβρόσιο ο οποίος ήταν και ο αρωγός αυτού του Ιερού αποκτήματος.

Ανήμερα τελέστηκε αρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  κ. Γεροντίου και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, όπου Χοροστάτησε στον όρθρο και εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας.

Με το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου ολοκληρώθηκε το εορταστικό τριήμερο προς τιμή του Αγίου Μάρτυρος Εδουάρδου. Ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε τους πιστούς, που καθ΄ όλο το εορταστικό τριήμερο έδωσαν δυναμικό παρόν αλλά και τους παριστάμενους πολιτικούς υποψηφίους τόσο τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Αττικής  κ. Κοσμά Δημητρίου, όσο και την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Νικαίας – Αγ. Ιωάννου Ρέντη κ. Αθηνά Μπούτση -Χαραλαμπίδου.,

 

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΕΔΟΥΑΡΔΟΥ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἀνακοίνωσις περὶ τοῦ ζητήματος τῆς ἐπικειμένης ἐκδόσεως ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΙΕ΄ Κυριακή του Ματθαίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος