Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέος κληρικός στην Μητρόπολή μας.

Μια ιδιαίτερη ημέρα ξημέρωσε σήμερα η Χάρις Του Τριαδικού Θεού για την Ι.Μητρόπολη μας και συγκεκριμένα στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου στον Καραβά Πειραιώς.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος,  ύψωσε τας χείρας του προς τον Πανοικτίρμον Θεό επικαλούμενος την Χάρη του Αγίου Πνεύματος για να προβεί είς την Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου  Διακόνου της εκκλησίας μας, π.Γεωργίου Τριανταφύλλου . εγγάμου και πατρός δύο τέκνων.

Ο υποψήφιος Πρεσβύτερος, συγκινημένος και συγκλονισμένος, πλαισιωμένος από τους αδελφούς και συλλειτουργούς του, τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας και ανάμεσα στο εκκλησίασμα που προσήλθε για να ευχηθεί στην χαρά του, ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξιώνει να προχειριστεί   από Διάκονος σε Πρεσβύτερο. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανό,  τον οποίον υπηρέτησε επί επτά συναπτά έτη και εκείνος με τη σειρά του, τον εμπιστεύτηκε στα χέρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση  ευχαρίστησε  τον   Σεπτό  Ποιμενάρχη μας κ. Γερόντιο, για την πνευματική του στοργή, την στήριξη, την υπομονή, την κατανόηση που έδειξε κατά τον καιρό της Διακονίας του και όλα αυτά που διδάχθηκε από το Πνευματικό  έργο, του Πνευματικού Πατέρα της Μητροπόλεως .

 

Ακολούθως, ευχαρίστησε τους γονείς του, τη σύζυγό του, τους κληρικούς, αλλά και όσους στήριξαν με οιονδήποτε τρόπο το πόθο του να Ιερωθεί.

 

Στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι για να διάγει την ζωή του ο κληρικός πρέπει να καλλιεργεί την Ταπεινοφροσύνη την Υπακοή και την Αγάπη αυτά είναι τα όπλα που θα του εξασφαλίσουν την ευθεία πορεία στον δρόμο του Ευαγγελικού λόγου και της Διακονίας του, αλλά ταυτόχρονα την θυσία και την προσφορά του, στον Θεό και την δικαιοσύνη στους ανθρώπους, ώστε  να υπηρετεί ως πιστός Διάκονος πάντοτε τον Αμπελώνα του Κυρίου μας.

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 2023

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Το Γενέσιον Της Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος