Δελτία ΤύπουΝεότητα

Οι νέοι μας έψαλλαν τα κάλαντα στον Ποιμενάρχη μας

Ανάμεσα στα παιδιά βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, την παραμονή των Χριστουγέννων βιώνοντας υπέροχες στιγμές πνευματικής ανατάσεως. Οι νεοσσοί των οικογενειών που φοιτούν στα κατηχητικά σχολεία των ενοριών μας, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο για να του ψάλλουν τα πατροπαράδοτα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Ο Σεβασμιώτατος πανευτυχής άκουσε τα κάλντα από τα παιδιά και αντάλλαξε μαζί τους ευχές δίδοντας σε κάθε ένα ξεχωριστά από ένα συμβολικό δώρο.

Ιδιαίτερα συγκινημένος εξέφρασε την ευαρέσκεια του προς τα στελέχη της τοπικής μας Εκκλησίας που διακονούν την νεότητα, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι στις τόσο δύσκολες και ομιχλώδεις μέρες που ζούμε, η νεότητα να γαλουχείται με τις παραδόσεις των Πατέρων μας.

Σημείωσε δε πως ο μεγάλος αριθμός παιδιών στα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος αποδεικνύει αφενός το υψηλό αίσθημα ευθύνης των γονέων που φροντίζουν για την ορθόδοξο χριστιανική Παιδεία των τέκνων τους, αφετέρου είναι η ολοζώντανη απάντηση σε όλους εκείνους τους κακοπροαίρετους που θέλουν να πιστεύουν πως οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί φθίνουν και πως είναι Εκκλησία «γερόντων».

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Σαλαμίνος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Μια θαυμάσια εορταστική εκδήλωση από το κατηχητικο του Καθεδρικού μας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος