Δελτία Τύπου

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου

 

Πειραιεύς 12/25 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Προς τους Πανοσιολογιωτάτους και Αιδεσιμολογιωτάτους Ιερατικώς Προϊσταμένους, τα εντιμότατα εκκλησιαστικά συμβούλια των Ιερών Ναών και Μονών
και προς τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  Σαλαμίνος και Αιγίνης.

Αγαπητοί Πατέρες και ευλογημένοι Χριστιανοί,

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.
Η Ιερά Μητρόπολις είναι εις την ευχάριστον θέση να ανακοινώσει εις την αγάπη του χριστεπώνυμου πληρώματός της, πως την προσεχή Κυριακή Γ΄ Ματθαίου, η Εκκλησία μας τιμά την Σύναξη των Αγιαννανιτών Πατέρων, ο πρώτος των οποίων  ο Όσιος Γερόντιος ο εν Βουλευτηρίοις, ο οποίος  ίδρυσε την σκήτη της Θεομήτορος Αγίας Άννης του Αγίου Όρους.

Ως γνωστόν, κατά την ημέρα αυτή ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.κ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ Β΄, άγει τα σεπτά ονομαστήριά του. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο έχει καταρτήσει η Ιερά Μητρόπολις το απόγευμα του Σαββάτου (27   Ιουνίου ν.η.) και ώρα 07:00 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Αγ. Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, ενώ  το πρωϊ της κυριωνύμου ημέρας Κυριακή (28 Ιουνίου ν.η.) θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργον στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς (Σπάρτης και Πατρών).

Ο Σεβασμιώτατος, θα δεχθεί τις ευχές του Ιερού Κλήρου και του λαού στο Μητροπολιτικό Ναό Πειραιώς μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας.

Επιτακτική και ιερά υποχρέωσις όλων είναι να παραβρεθούμε και να τιμήσουμε τον Σεπτόν Ποιμενάρχην μας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπον την αγάπη και τον σεβασμό μας στο πρόσωπό του και να προσευχηθούμε δια την απρόσκοπτη συνέχεια της Αρχιερατικής Διακονίας του.

Εκ Της Ι. Μητροπόλεως

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Απάντησις στα τρέχοντα γεγονότα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Με λαμπρότητα η εορτή του Οσίου Γεροντίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος