Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Α΄Κατανυκτικός Εσπερινός στην Μητροπολή μας.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής περιόδου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πλήθος πιστών από διάφορες περιοχές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπροσευχηθούμε και να αλληλοσυγχωρηθούμε στον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και τον Ιερό κλήρο της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως..

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του έκανε αναφορά στην Δημιουργία του κόσμου και την ευσπλαχνία του Θεού να δώσει στον άνθρωπο εξέχουσα θέση ανάμεσα στα δημιουργήματα του και να τον καταστήσει βασιλέα της Κτίσεως.

Τονίζοντας ότι ο άνθρωπος είναι προικισμένος από το Θεό με το αυτεξούσιο και την ελευθερία να επιλέξει το δρόμο της σωτηρίας ή της απωλείας. Όλοι είμαστε καλεσμένοι στη Βασιλεία του Θεού αρκεί να ανταποκριθούμε με το δικό μας «θέλω» στο κάλεσμα του Θεού, γιατί τα καταστροφικά αποτελέσματα της ανυπακοής οδήγησαν τους Πρωτοπλάστους στην εξορία.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας κάλεσε τους πιστούς να συμμετέχουν ενεργά στις  ακολουθίες ώστε να βιώσουν την πορεία προς το Πάθος αλλά και την Ανάσταση σημειώνοντας ωστόσο πως «Δεν αρκεί η «φυσική παρουσία» αν δεν συνδυάζεται με «ψυχική παρουσία» και συμμετοχή.

Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή της Τυρινής και Χειροτονία Διακόνου στη νήσο της Αιγίνης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος