Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα  πραγματοποιήθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής περιόδου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πλήθος πιστών από διάφορες περιοχές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως να ενώσουμε τις προσευχές μας στον Τριαδικό Θεό, να αλληλοσυγχωρηθούμε  και να λάβουμε τα εφόδια για να διάγουμε το στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 Χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας,  κ. Γεροντίου, του  Ιερού κλήρου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και του δεομένου χριστεπώνυμου πληρώματος της εκκλησίας μας, τελέστηκε ο  Α΄Κατανυκτικός εσπερινός  της συγνώμης.

Το  ιερό αναλόγιο πλαισίωσε ι  η βυζαντινή χορωδία της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως  υπό τη χωραρχία  του μουσικολογιωτάτου ιεροψάλτου. Κ Αθανασίου Ιωαννίδη.

Ο Σεβασμιώτατος εστίασε την ομιλία του γύρω από το προκείμενο της ημέρας : «Μὴ ἀποστρέψεις τὸ πρόσωπό σου ἀπὸ τοῦ παιδός σου, ὅτι θλίβομαι, ταχὺ ἐπάκουσόν μου, πρόσχες τὴ ψυχή μου καὶ λύτρωσε αὐτήν» δίδοντας τις κατάλληλες  συμβουλές τις οποίες πρέπει να ακολουθεί ο άνθρωπος για να είναι αρεστός στον Θεό.  

Επίσης πλατειάζοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στις τρείς δυναμικές που πρέπει να επιστρατεύσει ο άνθρωπος που δεν είναι άλλες από την  ταπεινοφροσύνη, την συγχωρητικότητα και τον πνευματικό θησαυρισμό που θα του εξασφαλίσουν την ασφαλή πορεία του από την γη στον ουρανό.   

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας διάβασε την συγχωρητική ευχή, αλληλοασπάστηκαν κλήρος και λαός  ενώ   κάλεσε τους πιστούς να συμμετέχουν ενεργά στις  ακολουθίες, ώστε να βιώσουν την πορεία προς το Πάθος αλλά και την Ανάσταση σημειώνοντας ωστόσο πως «Δεν αρκεί η «φυσική παρουσία» αν δεν συνδυάζεται με «ψυχική παρουσία» και συμμετοχή.

Α΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ 2020.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου " Άγιος Μηνάς "

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος