Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ακάθιστος Ύμνος

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρά των ημερών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε τελέστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.
΄Έμπροσθεν του Σεπτού Εικονίσματος Της Υπεραγίας Θεοτόκου, δεόμενος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας έψαλε τους Χαιρετισμούς Της, ενώ παράλληλα ζητούσε τη Μεσιτεία Της για όλους αυτούς τους ασθενείς αδελφούς μας, να τους λυτρώσει από την δύσκολη δοκιμασία που είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν και να δώσει τη δύναμη να το ξεπεράσουν.

Το αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία της καθ` ημάς  Ιεράς Μητροπόλεως  υπό τη χoραρχία του μουσικολογιωτάτου κ.Αθανασίου Ιωαννίδη.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Πρόσωπο Της Θεοτόκου, στα γεγονότα που έγιναν αιτία και καθιερώθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος όπου η Μητέρα του ουρανού και της γης ως άγρυπνος φρουρός απέτρεπε κάθε βαρβαρική επιδρομή και φύλαγε τα παιδιά Της., αλλά και την συνεχή, διαχρονική Προστασία Της, όπως και την ανάγκη της επικοινωνίας των πιστών μέσω των Χαιρετισμών.
Τέλος ευχήθηκε καλό υπόλοιπο και ο Κύριος της δόξης να μας αξιώσει να ζήσουμε την Ανάστασή Του.

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ 2021

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος