Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο εορτασμός Της Παναγίας Της Γοργοϋπηκόου στην Κρήτη

Στη νήσο Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο μετέβη ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος., προκειμένου να προεξάρχει των εορτασμών του Θαύματος της Παναγίας της επονομαζόμενης Γοργοϋπήκοου

Ανταποκρινόμενος στα καθήκοντα του Τοποτηρητού της νήσου Κρήτης, ο Σεβασμιώτατος προέστη των ευχαριστιακών συνάξεων που τελέσθηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργό τον εφημέριο του ιερού Ναού π. Νικόλαο. Ο εορτασμός κορυφώθηκε με λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ι. Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε  στους  πιστούς για τα τιμητικά προσωνύμια που αναφέρονται στη Θεοτόκο όπου μέσα σε απ αυτά, γνωρίζουμε τις παρεμβάσεις και ευεργεσίες της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ανθρώπινο γένος, μπροστάρισσα σε κάθε κίνδυνο και δοκιμασία που πέρναγε η Χώρα μας και κατ επέκταση οι Χριστιανοί.
Εκείνη ως υπάκουη Μητέρα πάντοτε ανταποκρίνεται στις προσευχές και τα αιτήματα όσον με πίστη, επικαλούνται την Χάρη Της.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Μετάσταση Του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος