Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Εορτασμός Του Αγίου Νικολάου

Την Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων Λυκίας, του Θαυματουργού, εόρτασε μετά πάσης λαμπρότητος και ιεροπρέπειας, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και Σαλαμίνος.
Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορυδαλλού ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή ιερέων της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Πλήθος ευσεβών Χριστιανών της ευρύτερης περιοχής,  προσήλθαν με κατάνυξη και ευλάβεια για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους καθώς και να ασπασθούν το Ιερό Εικόνισμα του.
Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η λιτάνευσης της Ιερά Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου πέριξ των οδών του Ιερού Ναού με την συμμετοχή φιλαρμονικής μπάντας, την παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ, Σταύρου Κασιμάτη, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.
Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Ιωάννη Κάτσαρη και π. Δανιήλ Καουδάκη, τον δήμαρχο της πόλεως και πλήθος κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου στα θαύματά του και σε όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν την φωτεινή ζωή του Αγίου ώστε να χαριτωθεί από τον Θεό και τιμηθεί από τους ανθρώπους, αναλύοντας το ευαγγελικό χωρίο «ὅς δ’ ἄν ποιήσῃ καί διδάξῃ οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν»

Αγ. Νικολάου στον Κορυδαλλό 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στο Κτητορικό μνημόσυνο παρέστη ο Σεβασμιώτατος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος Στα Ονομαστήρια Του Σεβασμιωτάτου Φιλίππων Κ. Αμβροσίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος