Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και πανηγυρικό τόνο εορτάσθηκε και εφέτος ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Καραβά Πειραιώς.

Πλήθος κόσμου προσήλθε να τιμήσει την Παναγία Μητέρα του ουρανού και της γης.

Την Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου πλαισιωμένου υπό των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος  ανέπτυξε  την Αρετή της Υπακοής, όπου η Υπεραγία Θεοτόκος υποτάχθηκε στο θέλημα του Θεού και είχε σαν αποτέλεσμα να λάβει μέρος στο Σωτήριο σχέδιο Του Κυρίου για να σώσει τον κόσμο.

Εν συνεχεία ο Πρωτοσύγκελος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο τους κληρικούς και τον κόσμο που προσήλθαν και διηγήθηκε την εποικοδομητική ιστορία  της απόκτησης του συγκεκριμένου χώρου αλλά και του υπερφυούς Θαύματος της Υπεραγίας Θεοτόκου για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς, τον εφημέριο του Ιερού Ναού  Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Γρηγορίο Ταυλάριο και  του διακόνους Λουκά , Σωφρόνιο και Μαρκιανό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανέπτυξε την θεολογική ερμηνεία την ρήση του Ευαγγελίου « Η δὲ ἰδούσα  διεταράχθη ἐπὶ τώ λόγω αυτού, καὶ διελογίζετο ποταπός Είη ὁ ασπασμός ούτος.» Καθώς και την ομολογία της Πίστεως Της αναφωνώντας το «Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριον προτρέποντας το ποίμνιο να γονατίσουμε να προσευχηθούμε κι να  εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην Μητέρα Παναγία τη Μεσίτριά του ουρανού και της γης.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δ' Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η απόδοση της κοσμοσωτηρίου εορτής και ο Ε' Κατανυκτικός Εσπερινός

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος