Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος.

Με τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια, πανηγύρισε  ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και συνχοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, Ιερέων και Διακόνων  των αδελφών Μητροπόλεων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Αττικής και Βοιωτίας αναφέρθηκε στην ενεργή παρουσία του Αγίου στην Α` Οικουμενική Σύνοδο, την σοφία του και την Θεϊκή παρέμβαση  ώστε να αντιμετωπίσει τις κακοδοξίες του αιρεσιάρχου Αρείου.

Την Κυριώνυμο ημέρα Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας με τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Προκόπιο Μπούτση, παρουσία της Δημάρχου της Νήσου κ. Ισιδώρας  Νάνου και των τέως Δημάρχων του Νησιού κ. Ιωάννη Τσαβαρή  και Ευάγγελο Αγαπίου, μελών του Διοικητικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου που προσήλθε να τιμήσει τον Άγιο.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε  εκτενώς στη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνα και την δύναμη που αντλούμε σήμερα εμείς οι χριστιανοί από τον βίου του, επισήμανε ότι πρέπει  να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού την πίστη και τις παραδόσεις των πατέρων μας και να τις μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά της πατρίδος μας σε μία εποχή που η Ορθοδοξία βάλλεται από παντού.

Τέλος πραγματοποιήθηκε πάνδημος λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους του νησιού υπό τους ήχους της  φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου που δίνει το παρόν κάθε χρόνο.

Εορτή Αγ. Σπυρίδωνος Σαλαμίνα 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στο παρεκκλήσιο της Αγίας Άννας στην Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τιμώντας Τη Μνήμη Του Αγίου Ελευθερίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος