Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σεβασμιώτατος στην λαμπρή εορτή του Αγίου Γλυκερίου

Στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων της αδελφής Εκκλησίας της Ρουμανίας και συγκεκριμένα στον λαμπρό εορτασμό του Αγίου Γλυκερίου ,που το άφθαρτο σκήνωμά του βρίσκεται στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Κυρίου στη Σλατιοάρα Ρουμανίας, μετέβη αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας με επικεφαλής , τους Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη  Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, συνοδεία των κληρικών π. Ανδρέα Ντάγκινη και π. Ματθαίο Μαβίδη και λαϊκών μελών της εκκλησίας μας.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, Μητροπολίτης κ. Βλάσιος, περιστοιχούμενος από τους Αρχιερείς της Εκκλησίας μας, της Ρωσικής Διασποράς και μελών της Συνόδου της τοπικής Εκκλησίας της Ρουμανίας Ιερέων και Διακόνων.

Κατά την διάρκεια του λατρευτικού διήμερου πραγματοποιήθηκαν χειροτονίες ενός Διακόνου, του π. Βενιαμίν και ενός Πρεσβυτέρου, του π. Αντωνίου, αδελφών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Βλάσιο.

Η κατανυκτική ψαλμωδία της βυζαντινής χορωδίας υπό την χοραρχία του πατρός Ανδρέα κατέπληξε τα πλήθη.

Οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μας και η συνοδεία τους ξεναγήθηκαν στις Ιερές Μονές  και τις Εκκλησίες της Ρουμανίας  και απόλαυσαν για μία ακόμα φορά την υποδοχή και την Αβραμιαία φιλοξενία, γνωρίσματα της αγάπης της επικοινωνίας και της συμπάθειας για την Εκκλησία μας, από την αδελφή Εκκλησία της Ρουμανίας.

Εορτή Αγ. Γλυκερίου Ρουμανία 2017

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ανακοίνωση Συνοδικού εορτασμού Αποστόλου Παύλου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος